MENU

Bedrijf

De N.V. Rotterdam Rijn Pijpleiding Maatschappij (RRP) is opgericht in 1958 voor het transport van ruwe olie van Rotterdam naar raffinaderijen in het westen van Duitsland. Eind jaren zestig was de verwachting dat de groei en behoefte aan fossiele brandstoffen sterk zou groeien en werd besloten om de
24- duims buisleiding van Rotterdam naar Venlo te vervangen door een 36-duims leiding. Daarna is de oorspronkelijke leiding verbonden met de buisleiding van de Rhein Main Rohrleitungsgesellschaft voor het transport van olieproducten naar Duitsland. Op dit moment is RRP eigenaar van twee buisleidingsystemen met een totale lengte van 457 km. De huidige aandeelhouders zijn Shell, Ruhr Oel en BP.

Met behulp van pompen wordt druk gecreëerd, waardoor vloeistoffen stromen van Rotterdam naar Venlo en vandaar naar de raffinaderijen in Duitsland. De buisleidingen liggen ondergronds. De unieke eigenschap van onze dienstverlening is dat het pijpleidingstelsel onzichtbaar aanwezig is. U ziet, hoort, ruikt en voelt het niet, en dat terwijl er continu vervoerd wordt.

Het ruwe oliesysteem heeft een transportcapaciteit van ± 25 miljoen ton per jaar. Het productensysteem heeft een capaciteit van ± 10 miljoen ton per jaar. Sinds de oprichting heeft RRP al vele miljoenen tonnen olie vervoerd. RRP kan ruwe olie innemen van de grote tankterminals in de Botlek, Europoort en op de Maasvlakte in Rotterdam. De ruwe olie wordt vervolgens verpompt naar Venlo, waar RRP een tankterminal heeft. Van daaruit wordt het verpompt naar de Duitse raffinaderijen in Gelsenkirchen en Keulen.